" Strategic Solutions to Drive Your Business Forward "

Prijava na tečaj / Učlani se u udrugu

Prijavite se na tečaj za Košarkaškog suca ili Pomoćnog košarkaškog suca, koji se održava svake godine u listopadu ili češće, ovisno o potrebi. Kad položite tečaj, učlanite se i postanite redovni član Udruge Zagrebačkih košarkaških sudaca.

Prijava za tečaj

Prijava za tečaj

Članom Udruge Zagrebačkih košarkaških sudaca možete postati na jednostavan način – prijavom na tečaj koji se održava svake godine u listopadu ili češće, po potrebi. Na tečaj se možete prijaviti kod tajnika udruge na mail: tajnik@uzks.hr Svoj interes možete iskazati cijele godine, a kad organiziramo tečaj, mi ćemo Vas kontaktirati.
Prijavom na tečaj za nove suce ili pomoćne suce i polaganjem ispita za zvanje sudac ili pomoćni sudac. Tečaj oglašava i organizira Udruga zagrebačkih košarkaških sudaca, a održava se u pravilu održava 2-3 puta godišnje.
Kako bi kandidat stekao pravo na polaganje ispita za suca ili pomoćnog suca mora u godini u kojoj polaže ispit navršavati 14 godina života.
Nakon polaganja na tečaju suci počinju suditi utakmice mlađih kategorija organiziranih od strane Košarkaškog saveza Zagreba. Sa protekom vremena, stjecajem kvalitete i iskustva suci sude više utakmica i stječu pravo na polaganje za viši sudački rang.
Rangovi statusa su sudac, županijski sudac, državni sudac i međunarodni sudac. Nakon polaganja tečaja za suce kandidat dobiva status suca, a nakon dvije godine suđenja dobiva se pravo na polaganje županijskog suca. Mogućnost polaganja za status državnog suca je moguća nakon dvije godine suđenja u statusu županijskog suca. Međunarodni sudac je moguće postati nakon nekoliko godina suđenja najvišeg ranga natjecanja, a na prijedlog Udruge hrvatskih košarkaških sudaca uz suglasnost.
Polaganje za nove županijske i državne suce organizira se jednom godišnje od strane Udruge hrvatskih košarkaških sudaca. Za stjecanje statusa županijskog i državnog suca potrebno je položiti pismeni ispit pravila košarkaške igre i fitness test (trčanje).
Suci se testiraju prije svake sezone neovisno o rangu natjecanja kojeg suce, a testiranje se sastoji od ispita iz pravila igre i fitness testa.
Čestim i redovitim suđenjem utakmica, pohađanjem edukacija od strane Udruge zagrebačkih košarkaških sudaca, poznavanjem pravila košarkaške igre, analizom i samokritikom nakon svake utakmice, profesionalnim i maksimalnom pristupu utakmicama, slušanjem i prihvaćanjem savjeta starijih i iskusnijih kolega te gledanjem suđenja utakmica viših liga.
Prije utakmica mlađih dobnih kategorija potrebno je doći u dvoranu 30 minuta prije utakmice dok je na seniorske utakmice i utakmice pod organizacijom Hrvatskog košarkaškog saveza potrebno biti u dvorani najkasnije 60 minuta prije utakmice.

Učlani se

Preuzmite Upitnik i Pristupnicu, ispunite ih:
Upitnik i izjava UZKSUpitnik i izjava UZKS
Pristupnica UZKPristupnica UZKS

Učlanite se u našu udrugu

Učlani se

Preuzmite Upitnik i Pristupnicu, ispunite ih: Upitnik i izjava UZKSUpitnik i izjava UZKS Pristupnica UZKPristupnica UZKS
Preuzmite Upitnik i Pristupnicu, ispunite ih:
Upitnik i izjava UZKSUpitnik i izjava UZKS Pristupnica UZKPristupnica UZKS

Naravno. To je samo prednost i sve se međusobno može uskladiti. Uvjet je da se ne može suditi one lige u kojima se aktivno igra.

Slobodno pošaljite prijavu za tečaj. Ukoliko bude veći interes, organizirat ćemo i više od jednog tečaja u sezoni.
Statističari u pravilu kreću kao pomoćni suci, a s vremenom se oni najbolji mogu specijalizirati isključivo kao statističari.

Članovi UZKS imaju besplatan ulaz na brojne utakmice, redovna godišnja druženje i domjenke, kao i neke zasebne specijalne benefite.

Predsjedniku ili tajniku nakon čega se organizira sastanak oko svih detalja.